OVER MIJ

WAT IK VOOR JOU KAN BETEKENEN

MIJN PASSIE

Al jaren ben ik bezig met sport en heb van mijn hobby mijn werk mogen maken.

GECERTIFICEERD

Door het volgen van diverse cursussen en opleidingen heb ik mijn competenties kunnen verbreden en kan iedereen ondersteunen met zijn of haar doelen.

OVERTUIGING

Ieder mens is uniek en anders dan anderen. Daardoor werk ik uitsluitend met maatwerk pakketten die zijn afgestemd op jouw behoeftes en doelen.

MARTIJN ZWAAN

PERSONAL TRAINER & COACH

Ik ben Martijn Zwaan, 30 jaar en al jaren fanatiek amateur sporter.

In mijn jongere jaren ben ik begonnen met voetbal maar door aanhoudende knieklachten hiermee gestopt. Hierna is mijn passie voor fitness en mountainbiken ontstaan. Ik riep altijd "als ik eens de loterij win dan start ik een sportzaak". Helaas heb ik deze nog steeds niet gewonnen, maar wegens een samenloop van gebeurtenissen heb ik de beslissing gemaakt hier niet op te gaan wachten en voor mezelf te beginnen. Dit heeft geleid tot de opstart van Zwaansports.

Belangrijke motivatie voor mij is: ga doen wat je leuk vindt. Deze trek ik door in mijn bedrijf door het " ik moet sporten" naar "ik mag weer sporten" te veranderen. Op deze manier zal het makkelijker worden om vol te houden en het een zelfde routine te laten worden als bijvoorbeeld het verzorgen van je tanden door middel van poetsen.

Door de persoonlijke aanpak en begeleiding gaan we werken aan het verzorgen van het lichaam door middel van trainingen en indien gewenst voedingsschema's.

MOTIVATIE

Het belangrijkste vind ik dat je hetgeen doet wat je leuk vindt. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Vooral als je het sporten altijd alleen moet doen, waardoor de stap om af te zeggen alleen maar gemakkelijker wordt. Dit is een veelvoorkomende valkuil bij mensen die beginnen met sporten en met name bij fitness beoefenaars. Hoe houd je jezelf gemotiveerd en zorg je ervoor dat het een vaste routine wordt? 

Zelf heb ik jarenlang alleen getraind en heb dit gedaan door de trainingsdagen op te schrijven. Wat ga ik doen, wanneer ga ik het doen en wat ga ik specifiek doen? Zie het als een to-do list op bijvoorbeeld je werk. Door het zichtbaar te maken wordt het doel makkelijker te behalen en komt er een routine in. Ook gefixeerde data zoals bijvoorbeeld vakantie of trouwfeest helpen mee om een doel binnen een bepaalde termijn te behalen. 

Daarnaast komt het aspect voeding om de hoek. Om snelle resultaten te behalen is dit de sleutel tot succes! Wat echter uitdagend is, is om het ‘’leuke’’ niet uit het oog te verliezen. Waar heb je vrede mee? En moet het perfect zijn of is een weekje langer erover doen ook een optie? Ik heb zelf de nodige diëten gevolgd maar naar verloop van tijd ging het ‘’leuke’’ er wel van af. Hierdoor stopte ik ermee en liet het dan weer een tijdje varen. Ik kom snel in gewicht aan waardoor ik altijd in fases schommel met mijn gewicht. Wat ik tegenwoordig doe is een kader zetten waar ik qua gewicht tussen moet blijven tijdens ‘’off’’ periodes. Hiermee houd ik mijn gewichtstoename binnen de perken en leg ik meer focus op plezier en gevoel. Ik kan dan wel bijv. 5 of 10 kilo te zwaar zijn maar ik voel me wel fit en fijn.

Door mijn ervaring met gewichtstoenamen kan ik wel stellen dat ik weet hoe moeilijk het is dit te voorkomen. Hierdoor kan ik  je des te beter helpen dit te overwinnen, je doelen te behalen en zul je uiteindelijk fitter en fijner in je vel zitten.

TOP